Home  /   Coaching

Coaching

Welkom bij competent2gether

Soms laat uw kind ineens een verandering in gedrag zien. Dit kunnen woedeaanvallen zijn, weer bedplassen, veel huilen, teruggetrokken gedrag of juist opstandig gedrag. Uw kind zit niet goed in zijn/haar vel, het kan bijvoorbeeld last hebben van

  • Verdriet, onzekerheid, (faal)angst
  • Concentratieproblemen
  • Gepest worden
  • Moeite hebben om vriendjes te maken
  • Ouders die gaan scheiden

Een kindercoach kan het kind helpen om weer in balans te komen.

Kinderen coachen is iets anders dan het geven van kant-en-klare oplossingen of het geven van antwoorden. Vergelijk het maar met een coach bij sport. De coach legt de technieken uit en moedigt de sporters aan ze uit te voeren en steeds beter te worden, om uiteindelijk het doel te bereiken: een gewonnen wedstrijd. Bij de kindercoach is het doel de hulpvraag van het kind het probleem waar hij/zij tegenaan loopt. Een kindercoach luistert naar het kind en gaat samen met het kind en de ouders/verzorgers op zoek naar de oplossingen die al in het kind zélf aanwezig zijn. Zie het als een soort ontdekkingsreis, waarbij het kind terugkomt bij zijn/haar eigen kracht.

Uitgangspunt voor mij als kindercoach, is dat kinderen vaak zelf willen veranderen. Ze hebben – al dan niet samen met hun ouders – vaak al voordat ze bij mij komen, het besluit genomen om hun probleem aan te pakken. Wat ik dan doe, is het kind serieus nemen, naar het kind luisteren en in een één-op-één situatie met ze aan de slag op weg naar de oplossing. Dit doe ik door gebruik te maken van allerlei materialen en spellen. Ik ga met het kind op zoek naar zijn/haar kwaliteiten en naar de oplossing die het zelf al in zich heeft. Vaak is het enige wat het kind nodig heeft, een klein zetje in de goede richting.

Meestal zijn 6 à 7 afspraken van een uur voldoende om het kind weer in balans te krijgen. Soms heeft het iets meer tijd nodig, maar altijd werken we oplossingsgericht, zodat het kind zelfstandig weer verder kan.


Heeft u een vraag?

Neem dan contact met mij op

Contact

Volg mij!

                             Privacy statement